Toscane - Reisverslag uit Montecatini Terme, Italië van Bernadette en John Sanders - WaarBenJij.nu Toscane - Reisverslag uit Montecatini Terme, Italië van Bernadette en John Sanders - WaarBenJij.nu

Toscane

Door: sandersnaaritalie

Blijf op de hoogte en volg Bernadette en John

18 Juli 2011 | Italië, Montecatini Terme

15 juli Toscane

We zijn verder getrokken naar Toscane. We hadden als uitvalshoek Volterra, hier vandaan willen we Toscane en de mooie plaatsen ontdekken. We besloten de grotere wegen te verlaten in dat gebied en op zoek te gaan naar een overnachting. Het gebied viel ons eigenlijk tegen gezien alle grote verhalen over Toscane. Het bleek dor en droog en vooral veel gebied dat als hooi moest gaan dienen. Weinig groen, maar vooral veel geel dus van droog gras. We wilden eigenlijk verder trekken naar de Adriatische kust, maar opeens reden we in een meer heuvelachtig gedeelte en gingen we weer bergopwaarts. Er waren verschillende mogelijkheden voor een overnachting maar alles bleek vol. Dat leek dus weer een probleem te worden. Tot een vriendelijke eigenaresse van een accommodatie aanbood om vrienden met een BB te bellen. Ze vroeg hoeveel nachten we wilden en wij antwoorden als Hollanders dat het ook van de prijs afhing. Toen ze belden konden we opmaken uit de woorden en het feit dat daarbij als antwoord “si Hollandais”(of zo)”werd gegeven dat onze zuinige kant hier besproken werd. We staan zo dus nog altijd overal bekend. Tja ons land is dan ook niet failliet. Wij overigens wel bijna. We reden verder bergopwaarts en kwamen na een onverharde weg vol putholes op een verblijf met een schitterend uitzichtpunt. Een BB in Montecatini di Val di Cecina. (www.ilcanterino.it) Een soort van boerderij met dieren, een prachtig uitzicht en we hebben hier onze eigen accommodatie met terras. Helaas wordt er aan het zwembad nog gebouwd. We hebben een uitvalshoek naar alle bekende plaatsen en blijven hier dus 10 dagen.

16 juni............Strand
We hebben heerlijk een dag lui op het strand gelegen van Cecina.
Een leuk dorp met een prachtig strand. Ook heir helaas veel particuliere stukken met verhuur van bedden. Dat blijkt dus echt in het grootste deel van Italie dus.
Je kan hier overigens heerlijk ijs eten, naast pizzeria's zijn er overal ijssalons.....volgens mij groei ik dicht. John kan gelukkig tot op heden ook in pizzeria's iets te eten vinden zonder kaas, dat blijkt elke keer weer een nieuwe uitdaging.

We hebben echt en schitterend B&B. Wat een lieve mensen. Hij spreekt een beetje engels en ze doen er alles aan om ons te verwennen. Zelfs de eitjes worden vers van de kip gehaald. De honden en de 2 katten met 2 kittens (zo leuk Soof) weten ons al te vinden als we buiten zitten. (de kat klrijgt 's morgens verse melk van me en de hond heeft al een restje tonijn gehad.) John zag de bui al hangen, maar doet net zo hard mee met het aaien en laat zelfs de kat op zijn schot toe :).
De koeien hier staan op een steenworp afstand en daar moeten ze maar blijven. Ze hebben hier forse horens en zijn volgens mij groter dan onze koeien. We hebben een prachtig uitzicht van onze heuvel en zien wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemen. Een aanrader!

• 21 Augustus 2011 - 17:22

Rein:

En zo keerde alles weer ten goede ... ik beaamde vorige keer al de soms onverwachte gastvrijheid.